Celkové hodnocení | |
---|---|
Jaký je Váš celkový dojem ze semináře? | |
Jak naplnil seminář Vaše očekávání? | |
Jaká byla osobnost lektora? | |
Jaká byla lektorova odborná úroveň? |
Zavolejte nám: 777 858 954
Příkop 4, 602 00 Brno
Svižně a zdravě o nezdravé stravě
aneb zdravý životní styl a výživa selským rozumem hravě
s Petrem Havlíčkem
Anotace semináře: Obor výživy se stává méně a méně přehledným a začíná připomínat džungli informací nejasného původu. Vědecké studie střídají prohlášení neexistujících odborníků, reklama se vtírá do míst, kde hledáme seriózní odpovědi. Co je tedy validní informací a co poutačem reklamy? Co a jak z nových trendů ve výživě smysluplně praktikovat v každodenním životě? Protřídění základních informací o výživě a sumář praktických rad, které můžeme do života zakomponovat každý tak, abychom byli fit nejen tělem ale i duchem.
Cíle semináře: Účastníci získají základní přehled o nových trendech ve výživě a zdravém životním stylu, budou se lépe orientovat v pojmech jako jsou přerušované hladovění, ketogenní dieta či střevní mikrobiom, budou umět lépe pracovat s plánováním svého denního režimu a stravování, získají jednoduchý návod na to, jak se při nákupu nejlépe zorientovat a neudělat při výběru potravin zásadní přešlap. Okruhy:
Okruh 1 – Rizika moderního života: Co vše s námi dělá stres. Absence odpočinku, neschopnost relaxace. Spánková deprivace. Homo sedentarius aneb smrtelné sezení.
Okruh 2 – Moderní doba ve výživě: Jak vnímáme výživu dnes. Nové přístupy ve stravování. Proč teď tak moc všichni mluví o střevním mikrobiomu. Výživa není cestou jen k redukci váhy, dnes nás zajímá výkonnost.
Okruh 3 – Síla vyvážené stravy: Základní zákonitosti zdravé stravy a její dopad na naše fyzické a duševní zdraví. Faktory, které nás při stravování ovlivňují. Základní pilíře zdravé stravy. Která motivace je skutečně silná.
Okruh 4 – Denní režim: Cirkadiánní rytmy. Výhody lačnění a rizika příliš častého jedení. Zařazení cílených pohybových aktivit.
Okruh 5 – Rozum v troubě aneb mýty, které vládnou světem: Úvod do výživové džungle. Bio nebio. Co vše na potravinách sledovat a zároveň se z toho nezbláznit. Povídání o vejci, másle či rostlinném oleji. Zeptejte se odborníka aneb výživový poradce na každém rohu.
Délka každého okruhu: 45 minut přednáška + 15 minut diskuze
Lektor: Ing. Petr Havlíček patří k nejlepším a nejznámějším výživovým specialistům v ČR. S výživou začal krátce po absolutoriu vysoké školy nejprve jako odborný konzultant ve společnosti HC Compact a následně ve společnosti Energus. Od roku 2001 je externím konzultantem společnosti Nutrend. Od roku 2007 je jedním z předních odborníků časopisu Dieta a hlavní garant soutěže Hubneme do plavek. V letech 2005–2013 byl odborným garantem a spolumoderátorem pořadů Jste to, co jíte a Souboj v těžké váze. Dále je odborným garantem a tváří obecně prospěšné společnosti Vím, co jím a piju. Populárním se stal pořad na rádiu Impuls Buď fit s Petrem Havlíčkem. S šéfredaktorkou časopisu Dieta Petrou Lamschovou napsal 6 knih, např. Jídlo jako životní styl I.–III., Superjídelníček a další.
Cena | do 50.000 Kč |
---|
Copyright © 2015+ Akademie nevšedního vzdělávání, s. r. o.
Developed by Tomáš Haluza